top of page
  • Foto van schrijverNicole Den Harder

"Praktische tips om je persoonlijkheid tot leven te wekken tijdens een personal branding fotoshoot"

Welkom bij een nieuwe blogpost, speciaal ontworpen voor de ondernemende vrouwen die nog twijfelen over een personal branding fotoshoot. Ik begrijp dat je jezelf volledig wilt kunnen uitdrukken op de foto's en dat je persoonlijke stijl daarbij een cruciale rol speelt.


In dit uitgebreide artikel deel ik praktische tips en tricks om ervoor te zorgen dat de beelden echt een reflectie zijn van wie jij bent als ondernemer.Waarom is je persoonlijke stijl belangrijk?

Voordat we in de tips duiken, laten we even stilstaan bij waarom het zo essentieel is om je persoonlijke stijl te integreren in je branding fotoshoot. Jouw persoonlijke stijl is als een visitekaartje voor je merk. Het communiceert wie je bent, waar je voor staat, en het wekt vertrouwen bij je doelgroep.


Hier zijn enkele praktische tips om dit te bereiken:


1. Voorbereiding is Key

Een goede voorbereiding is nodig om je persoonlijke stijl naar voren te laten komen op de foto's. Begin met het creëren van een moodboard dat jouw stijl, kleurenpalet en visie weergeeft. Dit moodboard kan dienen als een leidraad voor zowel jou als de fotograaf. Ik werk zelf heel graag met Pinterest. Niet alleen omdat veel van mijn foto's erop te vinden zijn, maar juist omdat de database oneindig is en je heel gemakkelijk op kleur, soort foto en stijl kunt zoeken.


2. Kleding die Resoneert

Kies kleding die niet alleen flatteus is, maar ook je persoonlijkheid weerspiegelt. Als je jezelf normaal gesproken casual kleedt, forceer dan geen formele outfit. Wees authentiek. Draag iets waarin je je zelfverzekerd voelt. Kom je er niet helemaal aan uit? Vraag dan eens naar de mogelijkheden m.b.t. styling door een personal shopper of stylist!


3. Locatie Matters

Denk goed na over de locatie van de shoot. Moet het urban, natuurlijk, of juist minimalistisch zijn? Kies een omgeving die aansluit bij jouw merkidentiteit. De omgeving kan net zo veel zeggen over jou als de kleding die je draagt. Kies je een gratis locatie, houdt er dan rekening mee dat er altijd mensen aanwezig zullen zijn die meekijken. Voel je je hier niet prettig bij? Dan kun je beter een locatie huren. Ook deze zijn er in alle prijsvariaties.

Zelf shoot ik natuurlijk heel graag bij Loodz Mosa, mijn eigen daglichtstudio in Beers (omgeving Nijmegen/ Cuijk), maar ook de studio van Lisette Overeem (Creative Studio L-iZ is favoriet)

4. Laat Accessoires Spreken

Accessoires zijn een geweldige manier om je persoonlijke stijl toe te voegen. Of het nu gaat om opvallende sieraden, een unieke hoed of een kleurrijke tas, deze details kunnen het verschil maken en je foto's een persoonlijk tintje geven. Wissel bij elke outfit van accessoires!


5. Breng je Merkkleuren in Beeld

Als je een specifiek kleurenpalet voor je merk hebt, integreer dit dan subtiel in je kleding en accessoires. Dit versterkt de consistentie en herkenbaarheid van je merk. Ook zijn je foto's dan meteen één geheel met je website en je socials.


6. Poseren met een Doel

Werk samen met je fotograaf om poses te ontwikkelen die je persoonlijkheid weerspiegelen. Of je nu energiek en levendig bent of juist meer ingetogen, je houding kan veel zeggen over wie je bent. Ben je wat onzeker, maar wil je toch krachtig overkomen? Ook hier weet de gevestigde branding fotograaf je vast mee te helpen. Je hoeft echt geen model te zijn voor mooie foto's. Vertrouw in de fotograaf die je hebt geboekt!

7. Natuurlijk Licht voor Natuurlijke Schoonheid

Als de omstandigheden het toelaten, kies dan voor natuurlijk licht. Het zorgt voor een zachte, flatterende uitstraling en legt de nadruk op de echtheid van de foto's. Fotograferen van branding foto's kan zowel binnen als buiten. In de felle zon is niet aan te raden, aangezien dit zorgt voor scherpe schaduwen in je gezicht. Beter is lichte bewolking, het vroege ochtendzonlicht of avondzonnetje


Afsluitende Reminder!

Het is tijd om te stralen en jezelf te laten zien. Een branding fotoshoot is een kans om je onderneming in de schijnwerpers te zetten en een blijvende indruk achter te laten. Jouw persoonlijke stijl is de sleutel tot het creëren van beelden die niet alleen professioneel zijn, maar ook authentiek en onvergetelijk.


Zorg ervoor dat je deze tips aanpast aan je eigen stijl en comfortniveau. Onthoud dat een goede branding fotoshoot draait om het vastleggen van de essentie van wie jij bent als ondernemer.


Nieuwsgierig geworden naar mijn werkwijze?


Ben je klaar om jezelf op de kaart te zetten met een onvergetelijke branding fotoshoot?

Bekijk mijn exclusieve aanbod voor ondernemende vrouwen op deze pagina.


Dus, laat de wereld zien wie je bent en waar je voor staat. Jij verdient het om gezien te worden!

Met deze blogpost hoop ik niet alleen ondernemende vrouwen te inspireren om de stap te zetten naar een branding fotoshoot, maar ook om jouw specifieke aanbod in de schijnwerpers te zetten. Veel succes met je personal branding fotografie!
Hey ambitieuze ondernemer! Mijn naam is Nicole den Harder en woon in Roosendaal. Fotograferen doe ik door heel Nederland, maar tegenwoordig ben ik ook 2 dagen te vinden in mijn daglichtstudio in Beers, Loodz Mosa die ik in december 2023 samen met Tim Weren heb geopend.


Mijn passie als personal branding- en bedrijfsfotograaf is het creëren van cleane, frisse en authentieke beelden voor creatieve ondernemers en merken.

Ik help mijn klanten het verhaal van hun bedrijf vast te leggen en te laten groeien door een ze te voorzien van een professionele en moderne beeldbank. Ik denk graag mee in je hele concept. Ben je aan het re-branden? Mijn creatieve brein zit vol ideeën, ik werk samen met webdesigners en pak heel graag je Instagram account aan als die een make-over nodig heeft.


Heb je interesse gekregen in mijn werkwijze als fotograaf? Neem dan een kijkje op mijn website  Meteen zien wat voor vlees je in de kuip hebt? Plan dan hier een vrijblijvende zoom cal met me in. Dat kan via deze link 


PS: volg je me al op Instagram of LinkedIn?


31 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page