top of page
  • Nicole Den Harder

Hoe bereid je je voor op een personal branding shoot?

Op de dag zelf, kun je het loslaten en neemt de fotograaf het van je over. Maar voor die tijd kun je veel doen om goed voorbereid te zijn. Een handige lijst met tips en uitleg over waarom de voorbereiding van je branding shoot zo belangrijk is.

 

By: Nicole den Harder november 2022Als je een smak geld uit gaat geven aan een professionele shoot, wil je daar natuurlijk wel goed op voorbereid zijn. De foto's moeten je bedrijf een boost geven en je onderscheiden van collega's/ concurrenten die kwalitatief lage doe-het-zelf foto's gebruiken.


In dit artikel vind je:

Hoe vind je een personal branding fotograaf die bij je past?

Weet je wel wat je écht wil uitstralen?

Wat je absoluut niet mag vergeten!

Help wat moet ik aan?

Welke attributen neem je mee?

Kom als beste versie van jezelf, maar overdrijf het niet

Selfcare, geen luxe maar een must!

Final Check


1) De personal branding fotograaf moet bij je passen


De keuze van een fotograaf al een belangrijke stap in je voorbereiding. Er zijn een aantal vragen die je jezelf kunt stellen om te checken of je de juiste hebt gekozen.


- Spreekt de fotografie en edit stijl je aan?

- Past de stijl ook bij je socials, uitstraling van je website en missie/visie?

- Heb je referenties van andere ondernemers?

- Denk je een klik te hebben met de fotograaf? Je kunt dit makkelijk testen door eerst een vrijblijvende zoom call in te plannen.


2) Weet je écht wat je uit wil stralen?


Maak opnieuw verbinding met je bedrijf. Je kunt het je niet veroorloven om te investeren in een dure personal branding shoot zonder eerst duidelijk te hebben wat het doel van je merk is. Hoe wil je overkomen? Wat zijn jouw waarden? Hoe zou je je merk en jezelf in drie woorden omschrijven? Welke doelgroep wil je aanspreken?


Dit zou de eerste stap moeten zijn, aangezien het ook de meeste van de volgende zal beïnvloeden. Het is belangrijk voor mij als fotograaf antwoorden te krijgen op deze vragen. Hierdoor kunnen we vooraf een duidelijk moodboard maken en weet ik zeker dat ik jouw visie om kan zetten in een prachtige beeldbank.