top of page
  • Foto van schrijverNicole Den Harder

Vermijd deze 5 fouten voor een succesvolle Personal Branding Shoot!

In de wereld van personal branding is een professionele fotoshoot een krachtig middel om jezelf op de kaart te zetten. Voor ondernemende vrouwen, voor die met een lichte drang naar perfectie, kan dit echter een uitdaging zijn. De gedachte aan zo'n shoot kan spanning veroorzaken, maar met de juiste aanpak wordt het juist een onvergetelijke en gezellige ervaring.


Nicole den Harder, personal branding fotograaf Roosendaal en Breda

Voorkom deze 5 veelvoorkomende fouten om jouw personal branding fotosessie soepel te laten verlopen en vol vertrouwen stralend op beeld te verschijnen.


Tip 1: Geen Haast, Plan Ruim

Een veelvoorkomende valkuil is het overhaasten van de voorbereiding. Geef jezelf voldoende tijd om outfits te kiezen, locaties te scouten en eventueel een visagist te regelen. Een gehaaste aanpak kan leiden tot stress en beïnvloedt de kwaliteit van de shoot. Plan ruim, zodat je ontspannen en vol vertrouwen voor de camera staat. Je kunt het beste 2 maanden van tevoren een shoot inplannen bij een fotograaf waar je vertrouwen in hebt.Branding shoot laptop foto


Tip 2: Vermijd overmatige make-up experimenten

Ter voorbereiding van je shoot is het verleidelijk om nieuwe make-up looks uit te proberen. Dit kan echter leiden tot onzekerheid en ongemak op de dag zelf. Kies voor een stijl die jouw persoonlijkheid weerspiegelt en waarin jij je comfortabel voelt. Twijfel je of je het zelf kan? Besteed het dan lekker uit aan een visagiste. De meeste fotografen werken samen met visagistes, die heel goed weten welke looks er goed aansluiten bij een branding shoot en mooi overkomen op de foto!


Tip 3: Ga niet voor overduidelijke trends op personal branding gebied

Trends komen en gaan, maar je personal brand moet tijdloos zijn. Vermijd kleding en accessoires die momenteel in de mode zijn, maar niet bij jouw stijl passen. Kies voor items die authentiek zijn en jouw unieke persoonlijkheid benadrukken. Op die manier blijven je foto's relevant, ongeacht de heersende trends. Natuurlijk is er niks mis mee om inspiratie te zoeken bij andere ondernemers, maar blijf dicht bij jezelf. Wil je uitpakken in een fluor kleurige over-de-top jurk? Helemaal goed, als je niet aan je doel voorbij gaat: Je doelgroep aanspreken en jezelf zijn!

Tip 4: Onvoorbereid de fotograaf ontmoeten

Een goede relatie met je fotograaf is cruciaal voor een succesvolle shoot. Neem de tijd om vooraf kennis te maken, je wensen te bespreken en eventuele zorgen te delen. Een onvoorbereide ontmoeting kan resulteren in miscommunicatie en een minder bevredigende ervaring. Zorg voor open communicatie en een duidelijke visie om het maximale uit je shoot te halen. Ik werk zelf eigenlijk altijd met een zoom call vooraf. Zo heb je meteen een idee of wij een klik hebben. Met die klik, weet je meteen of je je bij mij op je gemak kunt voelen.


Tip 5: Angst voor perfectie

Een veelvoorkomende misvatting is dat je perfect moet zijn voor een personal branding shoot. Imperfecties maken je juist menselijk en authentiek. Omarm je eigenheid en wees niet bang voor kleine imperfecties. Fotografen kunnen deze altijd bijwerken, maar de echtheid van jou als persoon is van onschatbare waarde.


Conclusie

Personal branding is een krachtige tool voor ambitieuze vrouwen die gezien willen worden. Door deze 5 fouten te vermijden, leg je de basis voor een succesvolle fotoshoot die jouw unieke verhaal vertelt. Ik begrijp als personal branding fotograaf met inmiddels 3 jaar ervaring, heel goed dat het spannend kan zijn, maar ik ben er om je in het hele proces te begeleiden.


Ontdek wat een personal branding shoot voor jouw bedrijf kan doen en verstop je niet langer voor de wereld. Neem contact met me op voor meer informatie of bekijk deze pagina met mijn pakketten.
Hey ambitieuze ondernemer! Mijn naam is Nicole den Harder en woon in Roosendaal. Fotograferen doe ik door heel Nederland, maar tegenwoordig ben ik ook 2 dagen te vinden in mijn daglichtstudio in Beers, Loodz Mosa die ik in december 2023 samen met Tim Weren heb geopend.


Mijn passie als personal branding- en bedrijfsfotograaf is het creëren van cleane, frisse en authentieke beelden voor creatieve ondernemers en merken.

Ik help mijn klanten het verhaal van hun bedrijf vast te leggen en te laten groeien door een ze te voorzien van een professionele en moderne beeldbank. Ik denk graag mee in je hele concept. Ben je aan het re-branden? Mijn creatieve brein zit vol ideeën, ik werk samen met webdesigners en pak heel graag je Instagram account aan als die een make-over nodig heeft.


Heb je interesse gekregen in mijn werkwijze als fotograaf? Neem dan een kijkje op mijn website  Meteen zien wat voor vlees je in de kuip hebt? Plan dan hier een vrijblijvende zoom cal met me in. Dat kan via deze link 


PS: volg je me al op Instagram of LinkedIn?

45 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page