top of page
  • Foto van schrijverNicole Den Harder

"Outfit Tips voor je Branding Shoot: Van Casual tot High-End"

Een personal branding shoot is dé gelegenheid om jezelf op de kaart te zetten en een blijvende indruk achter te laten. Of je nu een ondernemer, influencer of gewoon iemand bent die zijn of haar merk wil versterken, de juiste outfit kan een wereld van verschil maken. In dit artikel deel ik 10 waardevolle tips voor het kiezen van outfits voor je personal branding shoot, waarbij ik onderscheid maak tussen high-end looks en meer casual stijlen.


High-End Elegance: Stijlvolle Outfit Tips voor je branding shoot


1. Investeer in tijdloze stukken

Voor een high-end uitstraling is het essentieel om te investeren in tijdloze kledingstukken. Denk aan een goed gesneden pak, een klassieke jurk of een hoogwaardige blouse. Deze items blijven relevant en stralen professionaliteit uit, wat perfect past bij een personal branding shoot met een luxe uitstraling.




2. Kies je voor neutrale kleuren of ga je voor fel?

Neutrale kleuren zoals zwart, wit, beige en navy stralen klasse uit en zijn tijdloos. Ze vormen een geweldige basis voor een high-end look. Opvallende prints en felle kleuren in je kast? Deze kunnen prima gedragen worden! High-end betekent niet noodzakelijk saai of ingetogen. Het kan ook gekoppeld worden aan creativiteit en originaliteit. Felle kleuren bieden je de mogelijkheid om op een kunstzinnige manier creatief te zijn en je persoonlijkheid of de essentie van je merk op een unieke manier uit te drukken.


3. Let op de details

Accessoires maken de look compleet, vooral bij een high-end outfit. Denk aan een stijlvolle horloge, een leren tas of elegante sieraden. Let op de kwaliteit van deze items, omdat ze de algehele uitstraling van je outfit naar een hoger niveau tillen.


4. Tailoring is key

Een perfect passende outfit geeft direct een gevoel van luxe. Investeer in goede tailoring om je kleding aan te passen aan je lichaamsvorm. Een goed passend pak of een op maat gemaakte jurk straalt niet alleen zelfvertrouwen uit, maar zorgt er ook voor dat je er op je best uitziet op de foto's.


5. Durf te experimenteren met texturen

High-end betekent niet per se saai. Voeg wat diepte toe aan je look door te spelen met verschillende texturen. Een zijden blouse, een fluwelen jasje of leren details kunnen je outfit interessanter maken zonder afbreuk te doen aan de elegantie.



Zwart Wit high end branding foto vrouw


Lekker Gewoon: Casual Tips


6. Comfort is een must

Voor degenen die zich meer op hun gemak voelen in casual kleding, is comfort de sleutel. Kies voor kleding die goed aanvoelt en waarin je jezelf kunt zijn. Denk aan goed zittende jeans, een comfortabel T-shirt of een casual jurkje. Duik voor je gaat shoppen eerst eens je kast in en kijk wat je al hebt hangen.


7. Toon je persoonlijkheid met prints

Als je liever casual gekleed gaat, is dit het moment om je persoonlijkheid te laten zien met prints en patronen. Een funky T-shirt, gestreepte blouse of bloemrijke jurk kan een informele, maar toch unieke uitstraling geven. Het is belangrijk om te onthouden dat het gebruik van felle kleuren moet passen bij de algehele uitstraling en boodschap van je merk. Het is een kwestie van balans en ervoor zorgen dat de kleuren een doel dienen in plaats van alleen maar op te vallen.





8. Sneakers zijn niet uit den boze

Voor een casual branding shoot hoef je niet per se hakken te dragen. Sneakers kunnen juist een leuke en eigentijdse touch aan je outfit geven. Kies voor stijlvolle sneakers die passen bij de rest van je look. Zorg er wel voor dat je niet je meest afgetrapte gympen uit de kast haalt, maar dat ze er wel netjes uit zien!


9. Mix en match

Casual betekent niet rommelig. Kies voor een samenhangende look door je kledingstukken goed op elkaar af te stemmen. Mix verschillende items zoals een jeans met een nette blouse of een casual jurk met een denim jasje voor een relaxte, maar gestylde uitstraling.


10. Laat accessoires spreken

Ook bij een casual outfit kunnen accessoires het verschil maken. Een leuke pet, een kleurrijke sjaal of opvallende oorbellen kunnen je look net dat beetje extra geven. Experimenteer met accessoires die je persoonlijkheid weerspiegelen.



Afsluiting met een knipoog naar inspiratie


Outfit tips en tricks branding shoot

Nu je bent voorzien van waardevolle outfit tips voor je branding shoot, is het tijd om je eigen stijl te ontdekken en te omarmen. Vergeet niet dat de sleutel tot een succesvolle personal branding shoot is om trouw te blijven aan jezelf, of je nu voor een high-end of casual uitstraling gaat.


Mocht je voor aanvang van je shoot tips willen, of een complete shop list? Ook dat is mogelijk. Vraag bij mij naar de mogelijkheden!


Voor extra inspiratie en outfitideeën nodig ik je uit om een kijkje te nemen op mijn Pinterest-inspiratiebord. Hier vind je een verzameling van stijlvolle en comfortabele outfits die perfect passen bij diverse branding shoots. Laat je creativiteit de vrije loop en maak van je fotosessie een weerspiegeling van jouw unieke persoonlijkheid. Veel plezier en succes met je personal branding avontuur!



ABOUT ME, Nicole den Harder



High end Personal Branding Photographer

Hey ambitieuze high end ondernemer! Mijn naam is Nicole den Harder en woon in Roosendaal. Fotograferen doe ik door heel Nederland, maar tegenwoordig ben ik ook 2 dagen te vinden in mijn daglichtstudio in Beers, Loodz Mosa die ik in december 2023 samen met Tim Weren heb geopend.


Mijn passie als high end personal branding- en bedrijfsfotograaf is het creëren van cleane, frisse en authentieke beelden voor creatieve ondernemers en merken.

Ik help mijn klanten het verhaal van hun bedrijf vast te leggen en te laten groeien door een ze te voorzien van een professionele en moderne beeldbank. Ik denk graag mee in je hele concept. Ben je aan het re-branden? Mijn creatieve brein zit vol ideeën, ik werk samen met webdesigners en pak heel graag je Instagram account aan als die een make-over nodig heeft.


Heb je interesse gekregen in mijn werkwijze als fotograaf? Neem dan een kijkje op mijn website  Meteen zien wat voor vlees je in de kuip hebt? Plan dan hier een vrijblijvende zoom cal met me in. Dat kan via deze link 


PS: volg je me al op Instagram of LinkedIn?



76 weergaven0 opmerkingen
bottom of page