top of page
  • Nicole Den Harder

Hoe ga je als ondernemer om met eenzaamheid?

Wist je dat eenzaamheid net zo schadelijk voor je kan zijn als het roken van 15 sigaretten per dag? Alleen het woord eenzaamheid wordt vaak geassocieerd met de ouderen in onze samenleving en niet met levendige, jonge ondernemers


Toch is ondernemen soms maar een eenzaam bestaan. Je hebt geen collega's om mee te sparren of af en toe een praatje mee te houden bij de welbekende koffie automaat. Je ideeën blijven daardoor soms als een wervelwind door je hoofd malen, waardoor een bepaalde mate van onrust toeneemt. Ook kun je jezelf weleens afvragen of je de enige bent met bepaalde problemen. Vaak snappen familieleden en vrienden toch niet helemaal waar je doorheen gaat.Tips tegen eenzaamheid als ondernemer


Wat tips van mij die ik uit eigen ervaring heb ondervonden en die ook de ondernemers in mijn netwerk helpen om niet meer zo eenzaam te zijn.


1: Sluit je aan bij FB-groepen voor ondernemers

In Nederland zijn er tal van gratis FB-groepen waarbij je jezelf als ondernemer, startend of gevorderd, aan kunt sluiten.


Mijn favorieten:

BusinessBabes.nl

Ambitieuze Meisjes

Babes in Business


In deze groepen kun je terecht met allerlei vragen over zaken waar je binnen je onderneming tegenaan loopt. Maar je doet ook nieuwe connecties op, waar mogelijke samenwerkingen uit voort kunnen komen.


"Mede ondernemers zijn ook echt de enige personen die écht begrijpen waar je

doorheen gaat"


2: Zoek in je regio naar netwerkgroepen

In elke provincie zijn ze er. Organisaties waarbij je jezelf als zzp'er bij aan kunt sluiten. Even googlen op plaatsnaam en de term "netwerken" en je vindt tal van clubs waar je lid kunt worden. Soms betaald, soms onbetaald.


Vraag ook eens aan de mensen om je heen of ze misschien dit soort groepen kennen.


Woon je in Brabant? Kijk dan eens op Netwerk in Brabant – Brabant Onderneemt

Woon je in Zuid-Holland? Kijk dan eens op Zuid-Holland (netwerkenzakelijk.nl)