top of page
  • Foto van schrijverNicole Den Harder

Waarom je professionele fotografie nodig hebt voor je B&B! (of andere accommodatie)

Bijgewerkt op: 7 dec. 2022

Wat is het eerste dat je doet wanneer je uit eten gaat? Juist, je zoekt het menu op. Of foto's van het eten. Bij een Bed and Breakfast is dit niet anders. Bijna elke gast wil eerst weten hoe de kamers eruit zien en van de sfeer proeven. Wanneer je met je foto's de juiste snaar weet te raken, laat je meteen een geweldige eerste indruk achter. Daarom is het inhuren van een bedrijfsfotograaf echt een must.


Veel eigenaren gaan ervan uit dat ze prima beelden maken met hun telefoon of vakantiecamera en dat daar de boekingen wel mee zullen komen. Maar niets is minder waar. De realiteit laat zien dat accommodaties met professionele foto's veel meer boekingen krijgen die hun concurrenten met huis-tuin en keuken kiekjes.

5 onderwerpen die zorgen voor een complete visuele beleving

1) Laat gasten op de foto zetten (of vraag mensen uit je kennissenkring)


Mensen brengen ruimtes tot leven. Dit is ook zo wanneer je je geliefde accommodatie op de foto laat zetten. Wanneer iemand op zoek is naar een plek om te overnachten, zijn ze op zoek naar een bepaalde beleving. Alleen foto's van het interieur zijn niet altijd voldoende. Zorg er dus ook voor dat je laat zien welke mogelijkheden je verblijf allemaal heeft. Heb je een jacuzzi? Zet er een gezellig clubje mensen in met een wijntje!


Richt je je B&B op gezinnen? Zorg er dan voor dat ouders én kinderen zich aangesproken voelen. Zijn er tv's in het huisje? Aparte slaapkamers? Kun je er met zijn allen same eten? Hoe meer de beelden tot leven komen, hoe beter het is.


Wanneer potentiële gasten anderen op

de locatie zien genieten, denken ze

"Die hebben het gezellig, daar wil ik ook heen."2) It's all in the detail.


De meeste eigenaren van een Bed and Breakfast hebben veel oog voor detail en hun ruimtes zorgvuldig ingericht. Het is een gemiste kans wanneer deze prachtige details niet terugkomen in socials of op de website.


Denk aan foto's van een kleine versnapering bij aankomst, een verse bos bloemen, het mooie zeepje in de badkamer. Eigenlijk elk accessoire is geschikt om een sfeerfoto van te maken.3) Wie runt eigenlijk het bedrijf?


Wij mensen zijn van nature nieuwsgierig en willen graag veel informatie voor we keuzes maken. We lezen reviews over B&B's van andere gasten, kijken graag naar foto's en willen, zeker in de huidige tijd, ook weten wie het gezicht is achter een bedrijf. Als we ons geld in luxe investeren, dan het liefst in aardige/ gastvrije mensen!


Vergeet dus geen foto's van jezelf en het personeel te laten maken. Deze mensen zorgen er namelijk voor dat gasten zich welkom voelen. Dat de bedden fris en opgemaakt zijn en dat de locatie schoon is. Jij ademt je bedrijf!4) De omgeving is net zo belangrijk, als het op foto's aankomt


Misschien heb je het zelf ook weleens meegemaakt. Je hebt een prachtige locatie geboekt, maar bij aankomst kom je erachter dat je nergens kunt parkeren. Of dat je aan een enorm drukke straat zit, vol vrachtverkeer en herrie. Je nachtje weg verandert zo in één klap in een stukje frustratie. En als er iets is dat je niet wilt, is dat je gasten al vóór het inchecken met een naar gevoel zitten.


Als eigenaar van een Bed and Breakfast is het tonen van de omgeving dus geen overbodige luxe. Denk weer aan die eerste indruk. Hoe eerlijker hoe beter. Heb je nu wel een párel van een locatie, maar weet je dat de omgeving niet helemaal je van het is, wees hier dan toch gewoon eerlijk over. En benadruk vooral de positieve aspecten van je accommodatie.


Ligt je locatie, zoals Tuynloodz appartementen, nu in een heerlijke landelijke omgeving. Laat dit dan ook zien!5) Waar staat jouw bedrijf om bekend? Licht bijzondere kenmerken uit!


Je gasten weten maar al te goed waarom ze jouw locatie aan anderen aanbevelen. Of er nog een keer terugkomen! Neem dus voordat je foto's gaat maken, goed de reviews door die je hebt ontvangen. Hierin staat vaak waardevolle informatie.

Wat hebben gaste extra gewaardeerd? Waren het de gratis leenfietsen? Het bosje verse bloemen dat op tafel stond? Het contact voorafgaand aan de boeking?


Wat maakt jouw B&B uniek? Licht dit uit en zorg ervoor dat het je handelskenmerk wordt. Bij Tuynloodz hebben ze bijvoorbeeld knalgele leenfietsen, die met trots aan gasten geshowd worden!Op zoek naar bijzondere locaties of zoek je fotografie inspiratie? Via de website van Renate kom je de verborgen parels van Nederland tegen. Neem hier een kijkje bij Listedby.nl


Datum: 06-12-2022Hey! Mijn naam is Nicole den Harder


Mijn passie als personal branding- en bedrijfsfotograaf is het creëren van cleane, frisse en authentieke beelden voor creatieve ondernemers en merken.

Ik help mijn klanten het verhaal van hun bedrijf vast te leggen en te laten groeien door een ze te voorzien van een professionele en moderne beeldbank. Ik denk graag mee in je hele concept. Ben je aan het re-branden? Mijn creatieve brein zit vol ideeën, ik werk samen met webdesigners en pak heel graag je Instagram account aan als die een make-over nodig heeft.

Heb je interesse gekregen in mijn werkwijze als fotograaf? Plan dan gerust een vrijblijvende zoom cal met me in. Dat kan via deze link


PS: volg je me al op Instagram of LinkedIn?

171 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page