top of page
  • Nicole Den Harder

Waarom je professionele fotografie nodig hebt voor je B&B! (of andere accommodatie)

Bijgewerkt op: 7 dec. 2022

Wat is het eerste dat je doet wanneer je uit eten gaat? Juist, je zoekt het menu op. Of foto's van het eten. Bij een Bed and Breakfast is dit niet anders. Bijna elke gast wil eerst weten hoe de kamers eruit zien en van de sfeer proeven. Wanneer je met je foto's de juiste snaar weet te raken, laat je meteen een geweldige eerste indruk achter. Daarom is het inhuren van een bedrijfsfotograaf echt een must.


Veel eigenaren gaan ervan uit dat ze prima beelden maken met hun telefoon of vakantiecamera en dat daar de boekingen wel mee zullen komen. Maar niets is minder waar. De realiteit laat zien dat accommodaties met professionele foto's veel meer boekingen krijgen die hun concurrenten met huis-tuin en keuken kiekjes.

5 onderwerpen die zorgen voor een complete visuele beleving

1) Breng gasten in beeld

2) It's all in the detail

3) Gezicht achter het bedrijf

4) De omgeving

5) Last but not least: Waar staat jouw bedrijf om bekend?

1) Laat gasten op de foto zetten (of vraag mensen uit je kennissenkring)


Mensen brengen ruimtes tot leven. Dit is ook zo wanneer je je geliefde accommodatie op de foto laat zetten. Wanneer iemand op zoek is naar een plek om te overnachten, zijn ze op zoek naar een bepaalde beleving. Alleen foto's van het interieur zijn niet altijd voldoende. Zorg er dus ook voor dat je laat zien welke mogelijkheden je verblijf allemaal heeft. Heb je een jacuzzi? Zet er een gezellig clubje mensen in met een wijntje!


Richt je je B&B op gezinnen? Zorg er dan voor dat ouders én kinderen zich aangesproken voelen. Zijn er tv's in het huisje? Aparte slaapkamers? Kun je er met zijn allen same eten? Hoe meer de beelden tot leven komen, hoe beter het is.


Wanneer potentiële gasten anderen op

de locatie zien genieten, denken ze

"Die hebben het gezellig, daar wil ik ook heen."2) It's all in the detail.


De meeste eigenaren van een Bed and Breakfast hebben veel oog voor detail en hun ruimtes zorgvuldig ingericht. Het is een gemiste kans wanneer deze prachtige details niet terugkomen in socials of op de website.


Denk aan foto's van een kleine versnapering bij aankomst, een verse bos bloemen, het mooie zeepje in de badkamer. Eigenlijk elk accessoire is geschikt om een sfeerfoto van te maken.