top of page
  • Foto van schrijverNicole Den Harder

Hoe maak je van je Insta pagina je visitekaartje?

Is jouw Instagram pagina totaal niet hoe je zou willen en kun je wel wat hulp gebruiken?


Herken je jezelf in de volgende zinnen:


-> "Ik snap niks van Instagram dus laat het maar zitten"

-> "Echt geen flauw idee hoe ik er een geheel van kan maken"

-> "Ik doe net alsof het me niet veel interesseert, maar eigenlijk wil ik ook een mooie feed"


Dan zou ik vooral even verder lezen...


Instagram is niet meer alleen het platform waar mensen hun kiekjes delen met lelijke filters. Het is inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste sociale media apps ter wereld. Instagram geeft je de mogelijkheid om je doelgroep beter te leren kennen, je eigen zichtbaarheid te vergroten en contact te leggen met potentiële klanten.


Maar hoe zorg je nu voor die mooie feed waar iedereen wil blijven hangen?


Tip 1: Make it look good

Leuk Nicole, maar hoe doe je dit dan? Zorg allereerst voor consistentie in kleuren. Wanneer je echt alles door elkaar mixt, wordt het nooit een geheel. Kies 3 tot 5 kleuren die je continu laat terugkomen. Niet alleen in je kleding op foto's, maar ook in bijvoorbeeld die gekleurde vakjes. (Vakjes? Hier komen we bij tip 3 nog even op terug)

Hoe kies je kleuren? Misschien heb je al een website waar je gekozen hebt voor een duidelijke huisstijl. Maak het jezelf dan niet moeilijk en trek dit kleurenpalet door naar je Insta pagina.


Heb je nog geen kleuren bepaald? Kies dan kleuren waar jij je fijn bij voelt en die goed bij elkaar passen. Hulp nodig? Vraag mensen in je omgeving die er gevoel voor hebben, of huur een personal branding professional in.


Tip 2: Patronen gebruiken

Werk met patronen. En nee geen breipatronen, maar een patroon in opbouw. Dus bijvoorbeeld: Foto, vakje, foto. Of werk in diagonalen, zoals de feed hieronder

Net zoals het kleurenpalet, geeft dit rust in je feed.


Tip 3: Werk met Canva

Misschien heb je er al weleens van gehoord, maar met Canva maak je echt de meest professioneel uitziende templates, gewoon lekker zelf. Je kunt al heel veel met de gratis versie, maar wil je echt uitpakken dan kun je met de pro versie helemaal alle kanten op. Je kunt er niet alleen mooie layouts voor je feed & story's vinden, je kunt er presentaties in voorbereiden, flyers mee maken en nog veel meer. Zo kun je meteen je complete branding doortrekken in je hele onderneming.


Kijk wel uit dat je niet alleen standaard templates overneemt en er gewoon je eigen foto inplakt. Probeer het een en ander uit, voeg losse elementen toe die echt iets over jou vertellen. Verander lettertypes en kleuren en plak er je eigen stempel op.


Tip 4: Zorg voor goede foto's

Uiteraard zal ik je als personal branding fotograaf adviseren om eens in de zoveel tijd een business shoot te boeken. Natuurlijk kun je lekker strooien met selfies, maar als je jezelf en je bedrijf serieus neemt, dan zijn professionele foto's onmisbaar.


Weinig budget? Kijk dan eens of er fotografen in de buurt zijn die minishoots of budget shoots aanbieden. Dan kun je voor een klein bedrag op de foto. Doe je dit een aantal keer per jaar? Dan heb je altijd nieuwe content.


"PHOTOGRAPHY IS THE STORY YOU FAIL
TO PUT INTO WORDS"

Heb je wat meer budget dan zijn grotere shoots vaak wel fijn. Hier kan een fotograaf namelijk echt met je concept meedenken, heb je invloed op de locatie keuze en veel meer outfit wissel mogelijkheden.


Ik hoop dat je iets aan bovenstaande tips gehad heb! Laat vooral een reactie achter wanneer je nog meer tips hebt, of een vraag.


Wil je meer weten over mijn aanbod? Kijk dan even op mijn pagina met alle personal branding shoot pakketten


Heb je een shoot bij mij afgenomen, dan bied ik al bonus ook aan om jouw hele Instagram pagina een update te geven. Welk pakket bij jou past? Dit bepalen we in overleg.


Liefs,

Nicole

Comments


bottom of page