top of page
  • Foto van schrijverNicole Den Harder

Wat is nou eigenlijk het verschil tussen Personal Branding en Bedrijfsfotografie?

Bijgewerkt op: 25 apr.

In de digitale wereld van vandaag zijn beelden vaak de eerste kennismaking die potentiële klanten met jou en je bedrijf hebben. Daarom is het cruciaal om de juiste boodschap over te brengen en een blijvende indruk achter te laten. Personal branding fotografie en bedrijfsfotografie zijn twee benaderingen die hiervoor worden gebruikt, maar ze verschillen wel in hun doelstellingen, stijl en aanpak. In dit artikel leg ik uit welk doel elke shoot heeft. Zo kun je nog beter een afweging maken als je een shoot overweegt.Personal Branding Fotografie: De Kracht van Persoonlijkheid

Bij Personal branding fotografie draait allemaal om het vastleggen van de essentie van jou als persoon of je merk. Het draait niet alleen om het vastleggen van mooie afbeeldingen, maar ook om het vertellen van een verhaal, het overbrengen van persoonlijkheid en het creëren van een verbinding met het publiek. Bij personal branding fotografie staat de persoon centraal; het gaat om het laten zien van wie je bent, wat je doet en waar je voor staat.


Doelstellingen van Personal Branding Fotografie

  1. Authenticiteit: Personal branding fotografie streeft ernaar om de echtheid en uniekheid van een individu vast te leggen. Dit omvat niet alleen professionele portretten, maar ook beelden die de persoon in verschillende contexten laten zien, zoals op het werk, thuis of in hun favoriete omgeving. Of zoals hierboven met je huisdier.

  2. Verbinding: Door een oprechte weergave van zichzelf te tonen, kunnen individuen een diepere verbinding met hun publiek tot stand brengen. Mensen willen zaken doen met mensen die ze kennen, leuk vinden en vertrouwen, en personal branding fotografie helpt bij het opbouwen van die vertrouwensband.

  3. Consistentie: Een consistente visuele uitstraling is essentieel voor een sterk merk. Personal branding fotografie zorgt ervoor dat alle afbeeldingen in lijn zijn met het merk van de persoon, wat bijdraagt aan een professionele en samenhangende uitstraling.


Stijl en Aanpak van Personal Branding Fotografie

Personal branding fotoshoots worden vaak op maat gemaakt voor elke individuele klant. Ik werk nauw samen met mijn klanten, om hun merkidentiteit te begrijpen en een fotosessie te plannen die hun identiteit weerspiegelt. Dit kan onder meer door het selecteren van locaties, kleding en accessoires omvatten die passen bij de gewenste uitstraling van de klant.


Personal branding shoot vrouw moodboard

Tijdens de shoot maken we gebruik van verschillende poses, expressies en settings, om een breed scala aan beelden te creëren die de veelzijdigheid van de persoon laten zien. De nadruk ligt op natuurlijkheid en spontaniteit, waarbij ik je aanmoedig om jezelf te zijn!


(Saskia, MooiSkin)


Bedrijfsfotografie: Het Portretteren van de Organisatie

Bedrijfsfotografie richt zich daarentegen op het vastleggen van een organisatie als geheel, inclusief de mensen, producten, diensten en faciliteiten die daarbij horen. Het doel is om een beeld te geven van het bedrijf en wat het te bieden heeft aan klanten en stakeholders. Deze shoots zijn altijd maatwerk en hiervoor kun je bij mij een offerte aanvragen. Kijk op deze pagina voor meer informatie


Doelstellingen van Bedrijfsfotografie

  1. Professionaliteit: Bedrijfsfotografie draagt bij aan de professionele uitstraling van een bedrijf. Goed gemaakte beelden kunnen vertrouwen en geloofwaardigheid opbouwen bij potentiële klanten en partners.

  2. Merkidentiteit: Net als bij personal branding fotografie draagt bedrijfsfotografie bij aan de merkidentiteit van een organisatie. Het laat zien waar het bedrijf voor staat, wat het doet en hoe het zich onderscheidt van de concurrentie.

  3. Promotie: Bedrijfsfoto's worden vaak gebruikt voor marketing- en promotiedoeleinden, zowel online als offline. Ze kunnen worden gebruikt in advertenties, op websites, in drukwerk en op sociale media om de zichtbaarheid van het bedrijf te vergroten en nieuwe klanten aan te trekken.

Stijl en Aanpak van Bedrijfsfotografie

Bedrijfsfotografie vereist een iets meer gestructureerde aanpak dan personal branding fotografie. In dit geval werk ik samen met het management en de marketingteams van het bedrijf om de doelstellingen van de shoot te begrijpen en een plan te maken dat deze doelstellingen ondersteunt. De kosten van bedrijfsfotografie liggen door de uitgebreide voorbereiding ook hoger dan die van branding shoots.


Tijdens de shoot worden verschillende aspecten van het bedrijf vastgelegd, waaronder portretten van medewerkers, foto's van het kantoor of de productiefaciliteiten, afbeeldingen van producten of diensten en eventuele andere relevante elementen. De nadruk ligt op professionaliteit en het geloofwaardig overbrengen van de sfeer in een bedrijf. Hoe dit eruit ziet is voor elk bedrijf anders.


(Dermacare)
Het Verschil Tussen Personal Branding Fotografie en Bedrijfsfotografie


Hoewel zowel personal branding fotografie als bedrijfsfotografie gericht zijn op het vastleggen van beelden die een positieve indruk achterlaten, zijn er enkele belangrijke verschillen tussen de twee:


  1. Focus: Personal branding fotografie richt zich op het individu en zijn of haar merk, terwijl bedrijfsfotografie zich richt op het bedrijf als geheel.

  2. Stijl: Personal branding fotografie is vaak informeler en spontaner van aard, terwijl bedrijfsfotografie een meer formele en gestructureerde benadering volgt.

  3. Doelstellingen: Hoewel beide soorten fotografie bijdragen aan de merkidentiteit en promotie van een organisatie, hebben ze verschillende doelstellingen en toepassingen.


Bedrijfsfotografie Etten Leur


Heb je mijn artikel gelezen en ben je benieuwd naar wat ik voor je kan betekenen? 


ABOUT ME, Nicole den Harder


Hey ambitieuze high end ondernemer! Mijn naam is Nicole den Harder en woon in Roosendaal. Fotograferen doe ik door heel Nederland, maar tegenwoordig ben ik ook 2 dagen te vinden in mijn daglichtstudio in Beers, Loodz Mosa die ik in december 2023 samen met Tim Weren heb geopend.

Mijn passie als high end personal branding-, product- en bedrijfsfotograaf is het creëren van cleane, frisse en authentieke beelden voor creatieve ondernemers en merken.

Ik help mijn klanten het verhaal van hun bedrijf vast te leggen en te laten groeien door een ze te voorzien van een professionele en moderne beeldbank. Ik denk graag mee in je hele concept. Ben je aan het re-branden? Mijn creatieve brein zit vol ideeën, ik werk samen met webdesigners en pak heel graag je Instagram account aan als die een make-over nodig heeft.


Heb je interesse gekregen in mijn werkwijze als fotograaf? Neem dan een kijkje op mijn website  Meteen zien wat voor vlees je in de kuip hebt? Plan dan hier een vrijblijvende zoom cal met me in. Dat kan via deze link 


PS: volg je me al op Instagram of LinkedIn?

27 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page