top of page
  • Foto van schrijverNicole Den Harder

5 Tips voor sfeervolle herfst foto's

Bijgewerkt op: 9 nov. 2021

Jippie!! Het herfstseizoen staat weer voor de deur. Dat bekent losgaan met al het moois wat de natuur ons geeft om daarmee stunning sfeerfoto's en flatlays mee te maken. Want wie wil er nou geen perfecte flatlay op zijn Instagram of Pinterest pagina! -> Mijn Pinterest pagina vol herfst en winterbeelden check je trouwens hier.


En ook op je website staan dit soort plaatjes fantastisch!


Wil jij zelf aan de slag?


Ik geef je 5 tips om meteen sfeer in je herfst foto te krijgen:


1: Gebruik natuurlijke materialen. Wandel lekker door het bos met een open blik en verzamel alles waarvan je denkt dat het mooi zal staan op je foto! Bladeren, takken, eikels, dennenappels, mos. Eigenlijk alles wat je foto instant sfeer gaat geven. Ook fruit, gedroogd of vers fruit kunnen niet ontbreken op je herfst sfeerfoto.


2: Vergeet geen pompoenen te kopen! De pompoenen die je op de foto's ziet heb ik bij de Intratuin aangeschaft, maar vaak hebben plaatselijke boeren ze ook te koop in deze tijd van het jaar. Let erop dat je niet al te grote pompoenen koopt, dit maakt foto's maken lastiger.

Sowieso is werken met zeer grote objecten niet handig in je sfeerfoto of flatlay.


"EEN TRUI IN JE FOTO? DAT SLAAT TOCH NERGENS OP?"


3: Gebruik naast al het bruin een mooie contrasterende kleur zoals oranje, petrol of een andere fijne tint. Deze kleuren kun je vaak vinden in warme truie, wollige dekens of kleedjes of zelfs sjaals! Het gebruiken van stof in je foto geeft meteen warmte en gezelligheid.

Het is misschien een beetje gek en je zou het in eerste instantie niet meteen zien als flatlay/ sfeerfotografie prop, maar geloof me het werkt!

4: Leef je vooral lekker uit en leg niet alles te netjes neer. De herfst is stormachtig en dit mag je dan ook best terugzien in je foto. Laat objecten elkaar overlappen, maar zorg op sommige delen ook voor wat ruimte tussen props. Dit kun je in de foto hieronder goed zien.


"MAAR HOE KRIJG IK DAN EEN RUSTIG GEHEEL?"


Een rustig beeld ontstaat vooral door eenheid in kleur. Ton sûr ton werkt erg goed bij sfeerfotografie. 1 accentkleur is meer dan genoeg. Rust ontstaat door focus. Leg de nadruk op één item. De attributen om het hoofdonderwerp, moeten je blik er als het ware meteen naartoe trekken.


5: Last but not least: Bewerk je foto's met een fijne preset, bijvoorbeeld die in PicsArt of Lightroom. Ik bewerk altijd al mijn foto's van één reeks met dezelfde preset. Zo krijg je meteen een mooi geheel.Heb je een herfstfoto gemaakt waar je trots op bent? Tag me dan op IG, ik vind het namelijk superleuk om te zien dat je met mijn tips aan de slag bent gegaan. (@miss_nicoles_diary_)


En laat hieronder vooral een reactie of vraag achter!


Liefs,

Nicole


"Meer leren over herfst fotografie?"


Wil je nu nog meer lezen over herfstfotografie? Lees dan vooral even het blog van Sjoerd Booij met 14 tips om buiten mooie herfstfoto's te maken
留言


bottom of page