top of page
  • Foto van schrijverNicole Den Harder

3 tips om met bedrijfsfoto's je omzet te verhogen!

Ooit een marketing campagne gezien zonder beeldmateriaal? Waarschijnlijk niet!

En dat is niet zonder reden. Foto's ondersteunen woorden. Daarom komen ondernemers naar mij. Ze willen geen simpele nietszeggende headshots, maar foto's die hun persoonlijkheid laten zien en tegelijkertijd de visie van hun bedrijf ondersteunen.


Foto's ondersteunen woorden! PUNT.

Net als al het andere waar je binnen je bedrijf in investeert, zou ook fotografie hoog op je to- do lijst moeten staan. In dit artikel geef ik je 3 concrete tips voor het gebruik van je foto's, waarmee jij je omzet gaat verhogen!


Tip 1: Vernieuwing wordt beloond!

Door zowel regelmatig je aanbod als je foto's te veranderen prikkel je de zintuigen van zowel nieuwe als bestaande klanten. Je trekt de aandacht en geeft het signaal af dat je bedrijf in beweging is.


Investeren in jezelf is namelijk ook investeren in je klant!

Wanneer jij je bedrijf serieus genoeg neemt om door een bedrijfsfotograaf vast te laten leggen, zal je klant ook eerder een investering doen.

Een website vol kwalitatieve foto's straalt professionaliteit uit. Daarnaast wil Google graag veranderingen zien. Regelmatig je pagina's en foto's verversen wordt dus echt beloond! Vergeet je foto's ook niet meteen een ALT-tekst mee te geven, rete goed voor je vindbaarheid.


Tip 2: Echtheid vergroot je betrouwbaarheid.

Heb je nog Stock foto's op je site staan? Probeer ook deze zo snel mogelijk te vervangen.


Hieronder laat ik je het verschil zien:

Links een stock foto, rechts één van mijn klanten aan het werk. Ze is taxateur en komt bij mensen thuis. Beide in scène gezet, maar toch heb je er meteen een ander gevoel bij. De voordeur is voor veel mensen in Nederland herkenbaar. Maar niet voor iedereen!


Door goed na te denken over outfits, de locatie en eventueel inzet van figuranten kun je meteen de juiste doelgroep aantrekken. In dit geval is er gekozen voor een mooie deur, maar niet overdreven. De visagiste heeft haar en make up geregeld, waardoor mijn klant een professionele en verzorgde indruk achterlaat.


"WHAT YOU SEE IS WHAT YOU GET!"


Met echte foto's laat je klanten zien wie je bent. Je komt betrouwbaarder over, waardoor mensen eerder bij jou klant willen worden, dan bij je concurrent die alleen maar stock foto's op zijn/haar website heeft staan.


Tip 3: Zorg ervoor dat je foto's aansluiten bij het doel waarvoor je ze gebruikt

Elk platform en elke andere vorm van marketing, heeft een eigen aanpak nodig. Zo kies je voor brochures foto's die een bepaalde beleving uitstralen. Zet je op LinkedIn meer inspirerende beelden van jezelf en kun je op Instagram een iets minder formele foto gebruiken.


Maar je wilt wel dat alles dezelfde uitstraling heeft.


Hierdoor creëer je herkenbaarheid en maak je een sterkere merkbeleving. Dit doe je wederom door je branding door te voeren in de shoot zelf. Ik herhaal dit niet voor niks, want het kiezen van de juiste locatie & kleding is echt heel belangrijk.


Een beeldbank kun je in een uurtje volkrijgen (mijn Power Shoots zijn hier een goed voorbeeld van) of je kunt er een halve of hele dag voor uittrekken.


Het ligt helemaal aan jouw wensen. Soms weet je nog niet goed wat het doel van je foto's gaat worden. Als fotograaf denk ik dan graag met je mee. Het zou zomaar kunnen dat je eens per 2 jaar een grote shoot nodig hebt en misschien ook wel producten of je locatie op de foto wilt laten zetten, maar dat het andere jaar een kleinere shoot met wat nieuwe headshots van jezelf of je personeel voldoende is.


Zou je graag een keertje willen sparren om te zien of ik iets voor jou kan betekenen? Op maandag en woensdag werk ik op mijn eigen locatie in Beers (Oost-Brabant) en op dinsdag en donderdag ben je van harte welkom bij mij thuis in Roosendaal. Niet in een fancy kantoor, maar gewoon aan de eetkamertafel. Meteen een afspraak maken in jouw bedrijf? Ook dat kan!


Hey ambitieuze ondernemer! Mijn naam is Nicole den Harder

Bedrijfsfotograaf Roosendaal, Breda en omstreken

Mijn passie als personal branding- en bedrijfsfotograaf is het creëren van cleane, frisse en authentieke beelden voor creatieve ondernemers en merken.

Ik help mijn klanten het verhaal van hun bedrijf vast te leggen en te laten groeien door een ze te voorzien van een professionele en moderne beeldbank. Ik denk graag mee in je hele concept. Ben je aan het re-branden? Mijn creatieve brein zit vol ideeën, ik werk samen met webdesigners en pak heel graag je Instagram account aan als die een make-over nodig heeft.Heb je interesse gekregen in mijn werkwijze als fotograaf? Neem dan een kijkje op mijn website Meteen zien wat voor vlees je in de kuip hebt? Plan dan hier een vrijblijvende zoom cal met me in. Dat kan via deze linkPS: volg je me al op Instagram of LinkedIn?


Comentários


bottom of page