top of page
  • Foto van schrijverNicole Den Harder

Wat trek je aan naar je business shoot?

Na al die tijd heb je eindelijk de knoop doorgehakt. Je investeert in jezelf en je bedrijf en hebt een personal branding fotoshoot geboekt. Misschien heb je al wel een idee over wat je wilt uitstralen, maar het is niet gek als je er ook nog wat hulp bij nodig hebt.

Als fotograaf maak ik vooraf altijd een moodboard samen met mijn klant en kijk ik heel goed naar wat ze uit wil stralen. De foto's die je laat maken, moeten namelijk helemaal aansluiten bij jouw bedrijf, maar zeker ook bij je persoonlijkheid!


Tip 1: Kies een kleurenpalet

Als je al wat langer bezig bent, heb je waarschijnlijk al wel een huisstijl met personal branding kleuren die afgestemd zijn op jou en je bedrijf. Heb je dit nog niet, dan is het goed om hier voorgaande aan de shoot eens goed over na te denken. Hier kun je dan ook je kleding op af stemmen.


Tip 2: Wat wil je uitstralen?

-> Ga je voor een zakelijke look? Kies dan voor een broekpak met hakken, een nette pantalon met een mooie blouse en hou je kleurenpalet rustig. Ton sur ton werkt hiervoor erg goed.


-> Wil je een speelse, maar toch nette uitstraling? Probeer dan eens een jumpsuit met hakken, of kies een lichte jeans met een net jasje erop en witte sneakers!


-> Ben je vooral speels en kleurrijk, pak dan lekker uit met printjes en kleur, maar zorg er wel voor dat de kleding je flatteert.

Tip 3: Neem attributen mee!

Wanneer je bij mij een fotoshoot boekt, dan krijg je lekker veel kans om je om te kleden. Ik vind het namelijk heel belangrijk dat je later een keuze hebt wanneer je de foto's selecteert en ik hou zelf ook van afwisseling. Dit is bij elke fotograaf anders. Bespreek dit goed vooraf, zodat je weet waar je aan toe bent.


Heb je weinig kledingwissels bij je shoot? Dan raad ik je aan gebruik te maken van accessoires, om toch een afwisselende look te krijgen. Denk aan hoedjes, leuke kettingen, een mooie riem of tas of trek meerdere laagjes aan die je snel kan verwisselen. Ook kan een paar hakken je outfit ineens een heel andere look geven!


Voor meer tips en tricks kun je mijn Pinterest Bord vol inspiratie bekijken, zodat je vol zelfvertrouwen aan je shoot begint & kun je hier mijn gids downloaden waarmee je jezelf nog beter voor kunt bereiden op The Big Shooting Day!


Liefs,

Nicole


Ps: volg je me al op Instagram?


Comments


bottom of page