top of page
  • Foto van schrijverNicole Den Harder

Maar ik ben helemaal niet fotogeniek!

Geloof me, deze zin hoor je als fotograaf absoluut het allermeest. Maar zal ik je eens wat vertellen? Dat hoeft ook helemaal niet.


Ik heb juist het liefst dat we er namelijk samen mooie foto's van maken. Ik coach je er doorheen en jij voelt je na die eerste ongemakkelijke 10 minuten helemaal op je gemak.


5 tips om beter op de foto te staan, zonder dat je fotogeniek hoeft te zijn:


1) Beweeg!

Probeer elke 2 tellen een andere pose aan te nemen, tenzij de fotograaf tegen je zegt dat je zo goed staat. Bewegen helpt namelijk om je zo natuurlijk mogelijk op de foto te zetten

2) Lach, voel je goed en straal!

Wanneer je heel onzeker bent, zie je dit in je ogen. Dan kun je met je mond lachen wat je wilt, maar het gevoel komt dan niet over. Een fotograaf die geen aanwijzingen geeft of je niet op je gemakt stelt, is in mijn ogen geen goede.


3) Oefen thuis poses voor de spiegel. Trek alvast de sets aan die je aan wilt en kijk eens hoe het eruit ziet als je beweegt. Heb er lol in en neem jezelf niet te serieus.


4) Trek kleding aan waarin je je vrouwelijk/mannelijk voelt! Kleding is onderdeel van een goede foto. Heb je dingen aan waar je je totaal niet gemakkelijk in voelt, dan belemmert dit je gevoel om uit te stralen wat je wilt.

5) Kies een fotograaf waarvan je vooraf al denkt dat je wel een klik gaat hebben. Er is niks moeilijker dan met iemand samenwerken, waar jij je niet prettig bij voelt. Ik heb ooit een shoot geboekt bij iemand die niet tegen me praatte. Gewoon 0 komma 0. Totally ongemakkelijk. Nu weet ik inmiddels zelf wat ik moet doen voor een goede foto, dus ik sleepte mezelf er wel doorheen. Maar die klik met de fotograaf... Mega belangrijk!


Ik hoop dat ik je iets op weg hebt geholpen met deze tips. Mocht je meer willen weten of vragen hebben? Stuur me dan gerust een mailtje op Instagram!Liefs,

Nicole
Comments


bottom of page