top of page
  • Foto van schrijverNicole Den Harder

"Een shoot met maar 12 foto's? Heb je niks aan!" Bullshit!

Er zijn genoeg fotografen die het aanbieden. Pakketten met meer dan 70 personal branding foto's. Waarom ik dit niet nodig vind, zal ik je vertellen.


Ten eerste verander je als mens. Vanbinnen en vanbuiten. En hoe irritant is het wanneer je een half jaar of jaar na je shoot met foto's zit waarop je nog lang haar hebt. Of in die fase zat waar je net die pony had laten knippen, maar wat dus eigenlijk helemaal niet bij je persoonlijkheid paste. Of die fotoshoot dag waarop je net ongesteld werd en je een bad hairday had.


Hieronder een foto van mij, één jaar geleden.... Ander haar, andere bril, andere werkwijze.

Ten tweede is het erg vervelend wanneer klanten je "in het echt" zien en je niet herkennen van je foto's. Je website houd je up to date, je socials waarschijnlijk ook, dus waarom de foto's van jezelf niet?


En hier een foto van 2 maanden geleden (juni 2021) Nieuwe visie op hoe ik mijn bedrijf wil runnen en wat ik uit wil stralen.
Ik raad dus al mijn klanten aan om minimaal 2 keer per jaar een personal branding shoot te boeken. Of zelfs ieder kwartaal. Of elke maand. Voor elk budget is namelijk wel een shoot te vinden en op die manier heb je altijd frisse nieuwe foto's. Die passen bij waar jij op dat moment voor staat.


Stel: je post per week 2 foto's en gebruikt ze ook voor je story's. Dan kun je met 20 foto's al 10 weken vooruit. En met 40 maar liefst 20. En dat is wanneer je dus alleen foto's zou inplannen van jezelf. Wat ik eigenlijk niemand doet, want je maakt waarschijnlijk ook nog reels, quotes en andere posts.


Wat ik je eigenlijk wil meegeven? Ga dus liever voor kwaliteit i.p.v. kwantiteit en kies een business fotograaf waarbij je een goed gevoel hebt. Kijk naar de fotografie stijl van de fotograaf en of deze bij je personal branding past.


Heb je iets aan mijn blog gehad? Laat het me dan vooral even weten in een reactie hieronder.


Ps: volg je me al op Instagram? @nicole.den.harder


Liefs,

Nicole
留言


bottom of page