top of page
  • Foto van schrijverNicole Den Harder

Snoep inzetten als accessoire!

Huh? Hoe dan?


Sommige objecten lenen zich minder goed voor fotografie dan andere. In opdracht van Pebble & Kid maakte ik foto's van kinderarmbandjes. We zochten eerst naar andere ondersteunende props, maar kwamen er al snel achter dat fruit in verhouding veel te groot zou zijn voor de relatief kleine sieraden. En echt ijs gebruiken leek ook niet de beste optie. Smeltgevaar!
Dus bedacht ik dat snoepgoed een heel goed alternatief zou zijn. Bij de Jamin kun je losse snoepsoorten halen in verschillende kleuren.


3 tips voor meer eenheid in je foto


Een paar tips om eenheid te creëren tussen het hoofd onderwerp, de achtergrond en de accessoires die je gebruikt. In dit geval dus snoep.


1: Blijf in dezelfde kleurtoon,

maar gebruik daarnaast ook een contrasterende kleur. Kies een lekkere felle ondergrond die ervoor zorgt dat je foto's opvallen. Veel kleur oogt jeugdig en dat is wat je wilt! Laat de snoepjes eens liggen en verander je hoofdonderwerp van positie. Of schiet foto's uit een andere hoek.


2: Houd de foto rustig

Zo zorg je ervoor dat het hoofdonderwerp de meeste aandacht behoudt. Leg deze niet altijd in het midden, maar varieer van plaats. Stel scherp op het hoofdonderwerp en maak de accessoires eromheen wat minder scherp. Kies je toch voor een vollere foto dan is tip 3 handig!


3: Werk met patronen

Leg banaantjes in de vorm van een banaan, drop of popcorn in gelijke rijen of kersjes kriskras door elkaar voor een speels effect. Mis je inspiratie? Kijk dan vooral eens op mijn Pinterest pagina voor meer food fotografie tips. Ook kun je me volgen op Instagram!
Liefs,

Nicole
Comments


bottom of page