top of page
  • Foto van schrijverNicole Den Harder

3 tips voor betere BEAUTY flatlays

Wanneer je beauty producten op de foto zet, wil je natuurlijk dat deze er zo goed mogelijk op staan. Een goede foto draagt bij aan de verkoop van een product. Hier draait de hele reclame industrie om.


Maar hoe doe je dit nu zonder al teveel gedoe?Tip 1: Less is more

Beauty producten zijn over het algemeen al mooi van zichzelf. Ze hebben weinig nodig om esthetisch mooie foto's te krijgen waar mensen langer naar willen blijven kijken. Zorg voor een klassieke achtergrond, zoals wit marmer of gebruik aarde tinten. Gebruik niet teveel extra props en zorg dat het product de meeste aandacht trekt.


Tip 2: Gebruik water!

Heb je er al eens aan gedacht om je producten in het water te leggen? Koop een doorzichtige ovenschaal of plastic bak en doe er een laagje water in. Eventueel kun je er nog wat kleurstof of fruit aan toevoegen. Plaats je product(en) in het laagje water, schud een beetje met de bak en er ontstaat een heel tof effect!


Tip 3: Maak gebruik van natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen en vormen versterken de beauty producten. Of het nu om een lippenstift, een olie of crème gaat, mensen associëren beauty vaak met gezondheid en de natuur. Voeg groene takjes toe, olijven, droogbloemen en gebruik houten plankjes!


En don't forget: oefening baart kunst!


Mocht je na het lezen van deze blog inspiratie hebben gekregen, maar lukt het nog niet om er zelf echt verder mee te komen? In mei start ik weer met een online fotografie cursus gericht op flatlays en product foto's! Klik hier voor meer info.


Liefs Nicole

Comments


bottom of page